FacebookRSS Feed
Τετάρτη, 07 Μαΐου 2014 15:18

Λεωνίδας Καβάκος - Σεμινάριο Βιολιού & Workshop Μουσικής Δωματίου 2014

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Το Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες έχει την τιμή να διοργανώσει το Σεμινάριο βιολιού & Workshop Μουσικής Δωματίου με τον διεθνούς φήμης βιολονίστα Λεωνίδα Καβάκο για τρίτη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα σημαντικότατο γεγονός εκπαιδευτικού χαρακτήρα και καλλιτεχνικής αξίας με παγκόσμια απήχηση, η ιδιαιτερότητά του οποίου έγκειται στο γεγονός ότι είναι ανοιχτό σε νέα ταλαντούχα παιδιά καθώς και σε επαγγελματίες μουσικούς από όλο τον κόσμο.

30, 31 ΜΑΪΟΥ & 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014Κατά τα δύο προηγούμενα έτη συμμετείχαν σε αυτό εξαιρετικοί νέοι μουσικοί από την Ελλάδα και από πολυάριθμες χώρες του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων η Ιαπωνία, Αμερική, Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Ολλανδία, Γερμανία, Αυστρία και το Βέλγιο. Το Σεμινάριο είναι διάρκειας τριών ημερών και αποτελεί μια μοναδική εμπειρία τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για τους ακροατές, οι οποίοι επίσης συμμετέχουν με την παρουσία τους από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Μετά από δύο χρόνια επιτυχούς διοργάνωσης στη χώρα μας, η εξαιρετικά θετική απήχηση του Σεμιναρίου το έχει καταστήσει ως ένα διαδεδομένο και εδραιωμένο γεγονός στο διεθνές μουσικό γίγνεσθαι.

Η διάρκεια του Σεμιναρίου είναι τρεις μέρες. Οι ενεργοί συμμετέχοντες λαμβάνουν ένα ατομικό μάθημα με τον Λεωνίδα Καβάκο καθώς και δωρεάν είσοδο για όλες τις μέρες του Σεμιναρίου.
Α. Όροι Συμμετοχής

Το Σεμινάριο βιολιού και Workshop Μουσικής Δωματίου απευθύνεται σε επαγγελματίες μουσικούς, σύνολα μουσικής δωματίου και σπουδαστές υψηλού επιπέδου Ωδείων, Ακαδημιών και Πανεπιστημίων της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Οι υποψήφιοι οι οποίοι επιθυμούν να συμμετέχουν ενεργά, θα επιλεγούν έπειτα από διαδικασία ακροάσεων επιλέγοντας μία από τις ακόλουθες διαδικασίες:

1. Ζωντανή Μουσική Ακρόαση

Οι Υποψήφιοι Ενεργοί Συμμετέχοντες θα πρέπει να αποστείλουν ταχυδρομικά ή ηλεκτρονικά τα ακόλουθα:

    Αίτηση Συμμετοχής (επισυνάπτεται στο τέλος της σελίδας).
    Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα.

2. Ακρόαση μέσω DVD ή Ψηφιακού Αρχείου Βίντεο

Οι Υποψήφιοι Ενεργοί Συμμετέχοντες θα πρέπει να αποστείλουν ταχυδρομικά ή ηλεκτρονικά τα ακόλουθα:

    Αίτηση Συμμετοχής (επισυνάπτεται στο τέλος της σελίδας).
    Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα.
    DVD ή Ψηφιακό Αρχείο με Βιντεοσκοπημένη Εκτέλεση του Ρεπερτορίου

Καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των Αιτήσεων και του συνοδευτικού υλικού και για τις δύο περιπτώσεις είναι η Τρίτη 1 Απριλίου 2014.

Οι υποψήφιοι οι οποίοι θα επιλεχθούν για να συμμετέχουν ενεργά στο σεμινάριο, θα ενημερωθούν με email μέχρι την Τρίτη 15 Απριλίου 2014.

Επισημαίνεται ότι οι Αιτήσεις οι οποίες θα παραληφθούν μετά το πέρας της Καταληκτικής Ημερομηνίας δεν θα αξιολογηθούν καθώς και ότι το έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό των αιτήσεων θα περιέλθουν στην κυριότητα του Ωδείου Μουσικοί Ορίζοντες και δεν θα επιστραφούν.
Β. Οδηγίες Αποστολής Υλικού

Η ταχυδρομική αποστολή Αιτήσεων, Βιογραφικών και του DVD για όσους το επιλέξουν ως μέσο ακρόασης, θα πρέπει να γίνει στο Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες, Αραχώβης 39, 10681 Αθήνα.

Η ηλεκτρονική αποστολή Αιτήσεων και Βιογραφικών θα πρέπει να γίνει στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

H ηλεκτρονική αποστολή του ψηφιακού αρχείου με τη βιντεοσκοπημένη ηχογράφηση, θα πρέπει να γίνει μέσω των υπηρεσιών Google Drive ή www.wetransfer.com και όχι απευθείας στο email του Ωδείου λόγω του μεγέθους των αρχείων.
Γ. Διαδικασία Επιλογής Ενεργών Υποψηφίων

1. Ζωντανή Μουσική Ακρόαση
 
Σε περίπτωση επιλογής της ζωντανής μουσικής ακρόασης, αυτή θα λάβει μέρος στο Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες (Αραχώβης 39, Αθήνα) την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Απριλίου 2014 και κατόπιν επικοινωνίας του ενδιαφερομένου με το Ωδείο για τον καθορισμό της ημέρας και ώρας. Το ρεπερτόριο για τη Ζωντανή Ακρόαση είναι το έργο ελεύθερης επιλογής του υποψηφίου το οποίο επιθυμεί να ερμηνεύσει στο Σεμινάριο.
 
2. Ακρόαση μέσω DVD ή Ψηφιακού Αρχείου Βίντεο
 
Οι βιολονίστες και τα σύνολα μουσικής δωματίου θα πρέπει να βιντεοσκοπήσουν το μέρος ή τα μέρη του έργου τα οποία επιθυμούν να ερμηνεύσουν στο Σεμινάριο (ελεύθερη επιλογή ρεπερτορίου). Η βιντεοσκόπηση θα πρέπει να είναι προσωπικό και αντιπροσωπευτικό δείγμα των δυνατοτήτων του κάθε υποψηφίου και θα πρέπει να περιλαμβάνει ολόκληρο το απαιτούμενο ρεπερτόριο.

Το μέρος του έργου το οποίο απαιτεί συνοδεία πιάνου θα πρέπει να είναι ηχογραφημένο με τη συνοδεία πιάνου. Οι αιτούντες πρέπει να διασφαλίσουν ότι η συνοδεία του πιάνου δεν θα υπερβαίνει σε ένταση ήχου τον υποψήφιο.

Στην περίπτωση αποστολής DVD, το όνομα του αιτούντος και τα έργα τα οποία έχει επιλέξει θα αναγράφονται ευκρινώς στο εξώφυλλό του. Το ίδιο ισχύει και για τα σύνολα μουσικής δωματίου. Οι βιντεοσκοπήσεις (DVD και ψηφιακά αρχεία) πρέπει να ελεγχθούν πριν την αποστολή τους ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή αναπαραγωγή τους σε μια τυπική συσκευή αναπαραγωγής DVD και υπολογιστή.

Οδηγίες αποστολής του DVD ή του Ψηφιακού Αρχείου περιγράφονται παραπάνω στο σημείο Β.
Δ. Διεξαγωγή Σεμιναρίου

Κατά τη διεξαγωγή του Σεμιναρίου συστήνεται στους ενεργούς συμμετέχοντες να χρησιμοποιήσουν πιανίστα της επιλογής τους. Στην περίπτωση κατά την οποία ο υποψήφιος δε δύναται να συνοδεύεται από πιανίστα της επιλογής του, παρέχεται κατόπιν συνεννόησης και χωρίς επιβάρυνση, η δυνατότητα συνοδείας από έμπειρους πιανίστες του Ωδείου Μουσικοί Ορίζοντες. Μοναδική προϋπόθεση είναι η ταχυδρομική αποστολή της παρτιτούρας πιάνου του έργου επιλογής του υποψηφίου.

Τις ημέρες του Σεμιναρίου θα υπάρχουν χώροι προθέρμανσης για τις ανάγκες των μουσικών.

Γλώσσα Διεξαγωγής: Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί στα Ελληνικά και Αγγλικά κατά περίπτωση.

Διαμονή: Οι συμμετέχοντες του Σεμιναρίου είναι υπεύθυνοι για τη διαμονή τους στην Αθήνα. Για πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες διανυκτέρευσης κοντά στο χώρο διεξαγωγής μπορείτε να απευθυνθείτε στο Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ε. Κόστος Συμμετοχής

Ενεργοί Συμμετέχοντες

    Σόλο: 300€
    Ντουέτο: 200€ / ανά άτομο
    Σύνολο Μουσικής Δωματίου: 200€ / ανά άτομο

Ακροατές

    Η προπώληση των εισιτηρίων θα αρχίσει ένα μήνα πριν την έναρξη του Σεμιναρίου και η διάθεση θα γίνεται από τη Γραμματεία του Ωδείου Μουσικοί Ορίζοντες.

ΣΤ. Αίτηση Συμμετοχής

Κατεβάστε την Αίτηση Συμμετοχής σε PDF από τον ακόλουθο σύνδεσμο:

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

(Απαιτείται Adobe Acrobat Reader για την ανάγνωσή του)

Διαβάστηκε 3228 φορές

δελτία τύπου

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε ενημερώσεις και άλλα νέα από τον κόσμο του βιολιού!

Η ιστορία του βιολιού

η άποψη

νέα