FacebookRSS Feed

Για ακόμη μια φόρα στην Νάξο, η προσωπική έκθεση του Έλληνα κατασκευαστή βιολιών Βούλγαρη Ιωάννη, λαμβάνει χώρα στο Φουαγιέ Δημαρχείου Χώρας Νάξου, δίπλα στο θέατρο Ι.Καμπανέλη.

Για πρώτη φόρα στην Αθήνα, η προσωπική έκθεση βιολιών του Έλληνα κατασκευαστή βιολιών Ιωάννη Βούλγαρη, οπού πριν λίγους μήνες είχε συμμετάσχει με μεγάλη επιτυχία στην έκθεση βιολιών του οίκου AMATI στο Λονδίνο με συμμετοχές κατασκευαστών από όλο το κόσμο. Ελάτε να δείτε από κοντά, να δοκιμάσετε και να αποκτήσετε κάποιο από τα νέα Bulgari Violins στις νέες φοβερά ειδικά χαμηλές εκθεσιακές τιμές γνωριμίας για να μπορέσετε να αντεπεξέλθετε εύκολα και να επενδύσετε με μελλοντικό κέρδος σε ένα τόσο υψηλών προδιαγραφών βιολί!

Τα Bulgari Violins ελληνικής κατασκευής του Ιωάννη Βούλγαρη, θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά σε ξένο κοινό σε μια απο τις πιο δημοφιλείς εκθέσεις βιολιών την Amati Exhibition όπου λαμβάνει χώρα στο Λονδίνο το τελευταίο διήμερο του Οκτώβρη.

Πολλοί φιλοδοξείτε να ακούσετε και να αισθανθείτε τον ήχο ενός βιολιού ερχόμενος από το ίδιο σας το παρελθόν. Ίσως είναι ένα όνειρο παιδικής ηλικίας ή ένα άκουσμα βιολιού που ο ήχος πήγαζε από τα χέρια άλλου μουσικού. Ακούσατε ένα βιολί που σας γοήτευσε εντελώς και πάντα είχατε όραμα για ένα τέλειο εργαλείο ήχου. Αυτό λοιπόν το όραμα σας διαβεβαιώνω θα το πλησιάσετε εάν πιάσετε ένα από τα έργα μου στα χεριά σας.

Μια κορυφαία συνάντηση για μένα η στιγμή που γνώρισα τον Λεωνίδα Καβάκο, και μου έκανε την τιμή να δοκιμάσει και να εκτιμήσει δυο από τα έργα μου.

Με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, ανέλαβε τη θέση ο Γεώργιος Βράνος.

Το Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες έχει την τιμή να διοργανώσει το Σεμινάριο βιολιού & Workshop Μουσικής Δωματίου με τον διεθνούς φήμης βιολονίστα Λεωνίδα Καβάκο για τρίτη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα σημαντικότατο γεγονός εκπαιδευτικού χαρακτήρα και καλλιτεχνικής αξίας με παγκόσμια απήχηση, η ιδιαιτερότητά του οποίου έγκειται στο γεγονός ότι είναι ανοιχτό σε νέα ταλαντούχα παιδιά καθώς και σε επαγγελματίες μουσικούς από όλο τον κόσμο.

Η Θράκη είναι μουσικομάνα. Γέννησε πλήθος μουσικών, αλλά και μουσικών οργάνων. Η απαρίθμησή τους και μόνον θα αποτελούσε την ύλη ενός ολόκληρου βιβλίου. Ένα απ’ αυτά τα μουσικά όργανα - που, όμως, λένε πως δεν ήταν γνωστό στην αρχαία Ελλάδα - είναι και το βιολί - το οποίο τότε δεν το έλεγαν φυσικά έτσι.

Παρασκευή, 02 Μαΐου 2014 15:45

Ενα βιολί διηγείται!

«Κάμε τόπο να διαβώ! Εγώ, το βιολί, που με βλέπεις τώρα κορδωμένο στη βιτρίνα μέσα, ήμουνα λέφτερο πουλί! Λάλησα σε γάμους και σε πανηγύρια κι έκλαψα πάνου σε μνήματα! Ανέβαινα σε πάλκα και με τη φωνή μου λιώνανε σόλες απ' τον χορό. Τραγούδησα, ταξίδεψα, είδα κόσμο! (...) Το τι έπαιξα εγώ δεν το βάνει ο νους σου: Σ' ούλους τους τόπους είχα να τους μολογήσω τα δικά τους, για να ανοίξει η ψυχή τους».

Το Σατιρικό Θέατρο φέτος γιορτάζει τα 30χρονά του. Γι' αυτό το λόγο, ανεβάζει κλασικά έργα του παγκόσμιου, ελληνικού και κυπριακού ρεπερτορίου.

Σελίδα 1 από 5

δελτία τύπου

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε ενημερώσεις και άλλα νέα από τον κόσμο του βιολιού!

Η ιστορία του βιολιού

η άποψη

νέα